BLOG

Geri

0 Şan Dersi Nedir?

  • by Erdem Serhan Şide
  • 30-05-2020

Bu sorunun cevabını internet üzerinde binlerce sitede bulmak mümkündür. Benim burada anlatmak istediğim, Çağdaş Şan Atölyesi’nde şan dersi nedir? Bu vesileyle şan eğitimine yaklaşımımızı ve metotlarımızı açıklamak, şan eğitimi almak isteyen öğrencilerimizin Çağdaş Şan Atölyesi’nde neler bekleyebileceklerini açıklıkla anlatmak istiyorum.

Şan dersi, sesimiz üzerindeki kontrolümüzün artması, sesimizin müzikalite kazanması ve elbette iyi şarkı söyleyebilmek için uygulamamız gereken tüm teknik çalışmaların bütünüdür. Çağdaş Şan Atölyesi’nde şan eğitimi temelde 4 ana başlığı kapsar ve bu başlıklar hem ayrı ayrı hem de birbirleriyle entegre olarak çalıştırılır. Bunlar Nefes, Ses Tellerinin Çalıştırılma Mekaniği, Rezonans ve Artikülasyon başlıklarıdır.

Her öğrencimize şan eğitiminin ilk dersinde bu başlıklar hakkında görsellerle desteklenmiş kapsamlı bir sunum yapılır. Ve son derece soyut bir eğitim olan şan eğitimi sürecinin öğrencimizin zihninde canlandırılabilmesi hedeflenir.

Nefes başlığını 3 aşamada çalışırız. Doğru nefes alma ve nefesin doğru pozisyonlanması, diyafram egzersizleri ile diyafram kasının güçlendirilmesi ve şan egzersizleri ile entegre bir şekilde de ses nefes bağının inşa edilmesi.

Ses Tellerinin Çalıştırılma Mekaniği, şan eğitiminizin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Piyano başında çalışacağımız şan egzersizlerini kapsıyor. Isınma, Esneme, Harmanlama, Rahatlama, Mixed Register çalışmaları ve Stil başlıklarında sayısız egzersizle, ses tellerinizin siz şarkı söylerken siz ne isterseniz onu yapabiliyor hale getirilmesi hedefleniyor.

Rezonans başlığı, en basit haliyle sesinizi doğru pozisyonlamayı öğrenmeyi içerir. Bu vesileyle vücudunuzun doğal anatomisinden en etkin şekilde faydalanarak, ekstra güç harcamadan üretebileceğimiz en güçlü ve tınılı sesi elde etmeye çalışırız.

Artikülasyon başlığında ise işimiz harflerle, hecelerle. Her dilde ve her harf kombinasyonunda sürçme veya harf kaybı yaşamadan, söylemek istediklerimizi tane tane, doğru vurgularla ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilecek yetkinliğe gelmemiz hedeflenir.

Çağdaş Şan Atölyesi’nde şan eğitimi alan her öğrencimize eğitime başlarken, kendi derlediğimiz bir eğitim kitapçığı veririz. Bu kitapçık Nefes, Rezonans ve Artikülasyon başlıklarında egzersizler içerir. Bu kitapçık sayesinde öğrencimizin eğitim sürecinin haftanın 7 gününe yayılabilmesini hedefleriz. Böylece derslerde zamanımızın önemli bir bölümünü piyano başında teknik egzersizler yaparak ve şarkı söyleyerek geçirebiliriz.

Amacımız, senelerdir sorgulanmadan öğretilen, çağın çok gerisinde kalmış eğitim metotlarını tekrar eden bir eğitim yerine, sürekli öğrenen, insan ihtiyaçlarını önceleyen, temel değerlerden elbette taviz vermeyen fakat kişiye göre esneyebilen bir eğitim modeli oluşturmaktır. 10 seneyi aşkın süredir bunu her gün üzerine koyarak uyguluyor ve şarkı söylemeyi isteyen her insanın hayatının bir parçası haline getiriyoruz. Burada anlattıklarımızdan çok daha fazlasını anlatabilmek için içine şarkı söyleme aşkı düşen tüm dostlarımızı atölyemize bekliyoruz.  

 


⁣şan dersi, şan eğitimi, şan kursu, müzik kursu, ses eğitimi, müzik akademisi, ses eğitimi, diksiyon, diksiyon kursu, diksiyon dersi, diksiyon eğitimi, şan eğitimi ücretleri, en iyi şan hocası, şan dersi ücretleri, kadıköy şan dersi, kadıköy şan eğitimi, kadıköy şan kursu, istanbul şan eğitimi, istanbul şan dersi, istanbul şan kursu, kadıköy diksiyon dersi, kadıköy diksiyon kursu, kadıköy diksiyon eğitimi, erdem serhan şide, zeynep didem macit şide, şan eğitimi istanbul, şan eğitimi kadıköy, şan dersi istanbul, şan dersi kadıköy, şan kursu istanbul, şan kursu kadıköy, diksiyon dersi istanbul, diksiyon dersi kadıköy, diksiyon eğitimi istanbul, diksiyon eğitimi kadıköy, diksiyon kursu istanbul, diksiyon kursu kadıköy, güzel konuşma, güzel konuşma eğitimi, vokal koçu, vokal koçluğu, jazz vokal, caz vokal, scream vokal, brutal vokal, rock vokal, popüler şan eğitimi, çağdaş şan eğitimi, müzikal şarkıcılığı, müzik atölyesi, şan atölyesi, ses eğitimi merkezi, müzik merkezi
, solfej, solfej eğitimi, solfej dersi, kulak eğitimi, kulak dersi, armoni eğitimi, armoni dersi

 

0 Yorumlar

  • Hiçbir yorum bulunamadı.
        Captcha