BLOG

Geri

0 Çağdaş Şan Eğitimi mi? Klasik Şan Eğitimi mi?

  • by Erdem Serhan Şide
  • 15-05-2020

Bu makalemizde nasıl bir şan eğitimi sizin için daha uygun olabilir sorusuna cevap arayacağız.

Bir alternatif atölyemizde öğrencilerimize sunduğumuz Çağdaş Şan Eğitimi. Bir diğeri ise opera şarkıcılığı ve klasik şan eğitimi.

Çağdaş Şan Eğitimi programımızla başlayalım. Amacınız eğer pop, caz, rnb, blues, rock veya metal gibi tarzlarda şarkı söylemekse hiç tereddütsüz yer almanız gereken programımız bu. Bu programda birinci amacımız sesin esnekliğini ve çevikliğini oluşturmak. Tüm çağdaş tarzlarda şarkıcı icrasını mikrofon aracılığıyla gerçekleştirdiği için, akustik ses üretmek üzere yetiştirilmiş bir opera sanatçısına kıyasla sesin şiddeti ikinci planda. Bu da bize kendi ses karakterimizi korumak, esnekliği ve çevikliği ön plana alabilmek için alan yaratıyor. Ve en önemlisi özgünlük. Sesinizin doğal karakteristiğinde bulunan tüm tınılar bu eğitim programında korunuyor ve ön plana çıkartılmaya çalışılıyor. Her öğrenciyi belli kalıplara yerleştirmek yerine her sesin kendi karakterini anlamayı ve kendi özgünlüğü çerçevesinde icrasını zenginleştirmeyi öncüllüyoruz. Bu yaklaşım, kişinin eğitim süresince kendi sesine yabancılaşması riskini de ortadan kaldırıyor ve bizi zihinsel olarak da çok rahatlatıyor.  Bu yöntemle her öğrencimizin kendi hikayesini kendi özgün yorumu ile anlatabiliyor olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu yönüyle bu eğitim programımız, yer yer bir kendini keşfetme sürecine dönüşüyor.

Sadece profesyonel şarkıcılık yapan öğrencilerimiz değil, aynı zamanda hobi amacıyla şarkı söylemek isteyen veya daha evvelden hiç şarkıcılık veya şan eğitimi deneyimi olmayan öğrencilerimiz de bu eğitim programımıza çok çabuk adapte oluyor ve süreçten sadece teknik olarak değil, zihinsel olarak da çok fayda görüyorlar. Özellikle çalışma hayatının stresinden bir nebze olsun kurtulmak ve kendisi için bir şeyler yapmak isteyen öğrenci adaylarımız hiç düşünmeden bu eğitim programımızı seçebilirler.

Gelelim Klasik Şan Eğitimine. Lafı hiç uzatmayalım, eğer amacınız opera şarkıcılığı alanında kendinizi geliştirmek veya konservatuvar sınavlarına hazırlanmaksa (opera şan, tiyatro, vb.) bu eğitim programımızı seçmelisiniz. Klasik şan eğitiminin birinci amacı insan sesini akustik bir enstrümana dönüştürmektir. Gerek teknik çalışmalar ile, gerek solfej ve repertuvar çalışmaları ile hem opera icra edecek sesi inşa etmek, hem de pratikte nasıl uygulandığını öğretmek bu eğitim programının gayesidir.

Elbette ki eğitim programlarımızın içeriği veya şan eğitimine yaklaşımımızı birkaç paragrafta anlatmak pek de mümkün değil. O sebeple bize istediğiniz zaman yazın, hatta sadece tanışmak için bile gelin, bir çayımızı kahvemizi için. Kadıköy şan dersi deyince aklınıza ilk gelen yer Çağdaş Şan Atölyesi olsun. Şan eğitimi için kurs araştırırken mutlaka bizi de inceleyin. Sadece şan eğitimi için kurulmuş bir atölye olduğumuz aklınızın bir kenarında hep bulunsun. Sevgiyle ve müzikle kalın.

 


⁣şan dersi, şan eğitimi, şan kursu, müzik kursu, ses eğitimi, müzik akademisi, ses eğitimi, diksiyon, diksiyon kursu, diksiyon dersi, diksiyon eğitimi, şan eğitimi ücretleri, en iyi şan hocası, şan dersi ücretleri, kadıköy şan dersi, kadıköy şan eğitimi, kadıköy şan kursu, istanbul şan eğitimi, istanbul şan dersi, istanbul şan kursu, kadıköy diksiyon dersi, kadıköy diksiyon kursu, kadıköy diksiyon eğitimi, erdem serhan şide, zeynep didem macit şide, şan eğitimi istanbul, şan eğitimi kadıköy, şan dersi istanbul, şan dersi kadıköy, şan kursu istanbul, şan kursu kadıköy, diksiyon dersi istanbul, diksiyon dersi kadıköy, diksiyon eğitimi istanbul, diksiyon eğitimi kadıköy, diksiyon kursu istanbul, diksiyon kursu kadıköy, güzel konuşma, güzel konuşma eğitimi, vokal koçu, vokal koçluğu, jazz vokal, caz vokal, scream vokal, brutal vokal, rock vokal, popüler şan eğitimi, çağdaş şan eğitimi, müzikal şarkıcılığı, müzik atölyesi, şan atölyesi, ses eğitimi merkezi, müzik merkezi
, solfej, solfej eğitimi, solfej dersi, kulak eğitimi, kulak dersi, armoni eğitimi, armoni dersi

0 Yorumlar

  • Hiçbir yorum bulunamadı.
        Captcha