BLOG

Geri

0 Film Tavsiyesi Köşesi Vol.1

  • by Erdem Serhan Şide
  • 12-06-2020

"John Coltrane bir uzay gemisine binebilir ve gemisi onu istediği her yere götürebilir."

Merhaba sevgili dostlar, bugün size tavsiye edeceğim film bir belgesel, Chasing Trane; John Coltrane'nin hayatı, müziği ve sanatsal dönüşümü ve kişiliği hakkında güzel bir yapıt.

Belgesel, yukarıdaki cümle ile başlıyor ve bittiğinde ne denmek istendiğini anlıyorsunuz.

Evinde tüm din kitaplarını bulunduran, hepsinden beslenen fakat tüm bunların ötesindeki büyük resme, evrenselliğe bakmaya çalışan bir insan.

Coltrane sonsuzluk konseptinden esinlenmiş birisi, bilimin, müziğin ve matematiğin birlikte çalıştığını hayal ediyor ve evrensel bir gerçeğin var olduğunu düşünüyor.

Müziğinde insanları, kültürleri ve müziği nasıl birleştirebilirim düşüncesi mevcut. "Müziğimin fazla aşırı olmasından korkmuyorum. Hedefim değişmedi. O da olabildiğince insanları canlandırmak anlamlı hayatlar yaşamak adına kapasitelerinin farkında olmaları için çok daha fazla ilham vermek. Çünkü kesinlikle hayatın bir anlamı var" Bunlar, çok ses getiren ve caz tarihinin en iyi quartetlerinden biri sayılan grubu ile yolları ayırıp müziğini ileriye taşımak için ve denenmemişi yapmak için yeni bir quintet kurmasından sonra sarf ettiği sözler. Şahane bir dinleyici kitlesinin belki yarısından fazlasını kaybetmeyi umursamadan denemeye devam eden bir müzisyen.

Aynı zamanda bir barış yanlısı. Amerika'daki zenciler ve beyazların entegrasyon döneminde Birmingham'daki kilise patlamasında ölen 4 minik kız için yazdığı Alabama şarkısı mistik bir ağıt ve söylendiğine göre olay sonrası Martin Luther King Jr'nin konuşmasındaki tonlamalar üzerine inşaa etmiş tüm melodik yapıyı. Dünya durdukça devam edecek bir isyan.
Peace on Earth şarkısını sadece Japonya'ya atılan atom bombası için değil, dünyadaki her çeşit savaşı durdurmak için yazmıştır. Nagasaki'de yaptığı performans Japon halkı üzerinde derin etki bırakmıştır.

Tanınmayı, bilinmeyi fazlasıyla hak eden bir müzisyen. Ama küçük bir tavsiye, fon müziği olarak değil, rahatlamak için değil, düşünsel bir kitabı okur gibi konsantrasyon ile dinleyin ve dinlerken başka bir şey yapmayın. Anlattıklarını duyacaksınız.

Belgeseli Netflix'te bulabilirsiniz.

 


⁣şan dersi, şan eğitimi, şan kursu, müzik kursu, ses eğitimi, müzik akademisi, ses eğitimi, diksiyon, diksiyon kursu, diksiyon dersi, diksiyon eğitimi, şan eğitimi ücretleri, en iyi şan hocası, şan dersi ücretleri, kadıköy şan dersi, kadıköy şan eğitimi, kadıköy şan kursu, istanbul şan eğitimi, istanbul şan dersi, istanbul şan kursu, kadıköy diksiyon dersi, kadıköy diksiyon kursu, kadıköy diksiyon eğitimi, erdem serhan şide, zeynep didem macit şide, şan eğitimi istanbul, şan eğitimi kadıköy, şan dersi istanbul, şan dersi kadıköy, şan kursu istanbul, şan kursu kadıköy, diksiyon dersi istanbul, diksiyon dersi kadıköy, diksiyon eğitimi istanbul, diksiyon eğitimi kadıköy, diksiyon kursu istanbul, diksiyon kursu kadıköy, güzel konuşma, güzel konuşma eğitimi, vokal koçu, vokal koçluğu, jazz vokal, caz vokal, scream vokal, brutal vokal, rock vokal, popüler şan eğitimi, çağdaş şan eğitimi, müzikal şarkıcılığı, müzik atölyesi, şan atölyesi, ses eğitimi merkezi, müzik merkezi

0 Yorumlar

  • Hiçbir yorum bulunamadı.
        Captcha