BLOG

Geri

0 Şan Dersi Alan Şarkıcılara Öneriler

  • by Erdem Serhan Şide
  • 08-06-2020

Bu makalemde şan dersi alan bir şarkıcının günlük yaşamında veya performanslardan önce dikkat etmesi, bir nevi yaşam tarzı haline getirmesi kendi yararına olacak hususları madde madde anlatmak istiyorum.

  1. Şan dersi alan bir şarkıcı, günde en az 2.5 – 3 litre su içmelidir.
  2. Şan dersi alan bir şarkıcı, kafeinli ve alkollü içecekleri aşırı tüketmekten kaçınmalıdır. Eğer tüketmek zorunda kalırsa yanında günlük içmesi gereken su miktarına ek olarak tükettiği ürünün en az 2 katı kadar daha su tüketmeye özen göstermelidir.
  3. Şan dersi alan bir şarkıcı, sigara içmemeli ve içilen ortamlarda uzun süre bulunmamalıdır.
  4. Şan dersi alan bir şarkıcı, şan dersi öncesinde veya performans öncesinde süt, kahve veya krema benzeri dehidrasyona yol açabilecek ürünler kullanmaktan kaçınmalıdır.
  5. Şan dersi alan bir şarkıcı, yemek yedikten hemen sonra şan dersine gelmemeli ve performans yapmaktan kaçınmalıdır. Yediği son yemek ile şan dersi veya performansı arasında minimum 2 – 3 saat bulunmalıdır.
  6. Şan dersi alan bir şarkıcı, aşırı mentollü nefes açıcı gıdaları bol tüketmekten kaçınmalıdır.
  7. Şan dersi alan bir şarkıcı, boğaz temizleme hareketinden kaçınmalı, bunun yerine gıcık hissettiğinde bir yudum su içmeyi, geçmediyse tek bir öksürük ile gıcıktan kurtulmayı denemelidir; ancak asla birden fazla öksürmemelidir.
  8. Şan dersi alan bir şarkıcı, özellikle şan dersi veya performansı olan günler uykusuna dikkat etmelidir. Gece 1 – 3 arasında derin uykuda oluyor olmaya özen göstermeli, minimum 7 – 8 saat uyumalıdır.
  9. Şan dersi alan bir şarkıcı, günlük hayatında çok uzun cümleler kurmamalı, nefesi tükenene kadar konuşmamalıdır. Bunun yerine daha kısa cümleler kurmalı, konuşurken nefesinden daima destek almalıdır.
  10. Şan dersi alan bir şarkıcı, hiçbir durumda bağırarak konuşmamalıdır. Çok gürültülü ortamlarda mümkünse hiç konuşmamalıdır, çünkü farkında olmadan ses tellerini çok zorlayabilir ve ses kısılması gibi bir komplikasyon ile karşılaşabilir.
  11. Şan dersi alan bir şarkıcı, sesini yoğun kullandığı dönemlerde mutlaka kısa süreli olsa sessizlik molaları vermeli ve bu esnada sesini hiç kullanmamalıdır.
  12. Şan dersi alan bir şarkıcı, günlük hayatından fısıltı ile konuşmayı çıkartmalıdır. Fısıltı ile konuşmak, tahmin edilenin aksine ses tellerimiz için çok yorucu ve yıpratıcı bir eylemdir.
  13. Şan dersi alan bir şarkıcı, beden sağlığını korumalı düzenli ve dengeli beslenmeli ve mutlaka egzersiz yapmalıdır.
  14. Şan dersi alan bir şarkıcı, prova veya performans öncesi en az 5 dakika ısınma egzersizleri yapmalı ve performansa sesini ısıttıktan sonra başlamalıdır. Gürültülü ortamda ısınmaktan kaçınmalı, kendine ısınma egzersizlerini yapabileceği sessiz bir ortam sağlamalıdır.
  15. Şan dersi alan bir şarkıcı, stüdyo ortamında şarkı söylerken mutlaka desibel kesici kulaklık ya da tıkaç kullanmalıdır.
  16. Şan dersi alan bir şarkıcı, yüzdükten veya banyo yaptıktan sonra bir süre şarkı söylememeli ve kulaklarını nazikçe kurulamalı, kulak temizleme çubuğu gibi aparatlardan mümkün olduğunca uzak durmalıdır.
  17. Şan dersi alan bir şarkıcı, şarkı söylerken veya ses egzersizleri yaparken abartı hareketlerden kaçınmalı, doğal ve rahat olmalıdır.
  18. Şan dersi alan bir şarkıcı, gerek stüdyo gerek performans yapacağı sahnede mutlaka kendini iyi duyuyor olmalı, duyumu istediği gibi değilse mutlaka teknik personelden yardım almalıdır.

 


⁣şan dersi, şan eğitimi, şan kursu, müzik kursu, ses eğitimi, müzik akademisi, ses eğitimi, diksiyon, diksiyon kursu, diksiyon dersi, diksiyon eğitimi, şan eğitimi ücretleri, en iyi şan hocası, şan dersi ücretleri, kadıköy şan dersi, kadıköy şan eğitimi, kadıköy şan kursu, istanbul şan eğitimi, istanbul şan dersi, istanbul şan kursu, kadıköy diksiyon dersi, kadıköy diksiyon kursu, kadıköy diksiyon eğitimi, erdem serhan şide, zeynep didem macit şide, şan eğitimi istanbul, şan eğitimi kadıköy, şan dersi istanbul, şan dersi kadıköy, şan kursu istanbul, şan kursu kadıköy, diksiyon dersi istanbul, diksiyon dersi kadıköy, diksiyon eğitimi istanbul, diksiyon eğitimi kadıköy, diksiyon kursu istanbul, diksiyon kursu kadıköy, güzel konuşma, güzel konuşma eğitimi, vokal koçu, vokal koçluğu, jazz vokal, caz vokal, scream vokal, brutal vokal, rock vokal, popüler şan eğitimi, çağdaş şan eğitimi, müzikal şarkıcılığı, müzik atölyesi, şan atölyesi, ses eğitimi merkezi, müzik merkezi
, solfej, solfej eğitimi, solfej dersi, kulak eğitimi, kulak dersi, armoni eğitimi, armoni dersi

0 Yorumlar

  • Hiçbir yorum bulunamadı.
        Captcha