BLOG

Geri

0 Adımız Neden Çağdaş Şan Atölyesi?

  • by Erdem Serhan Şide
  • 23-04-2020

Blog yazılarımıza böyle bir başlıkla başlamaya karar verdim. Zira Çağdaş Şan Atölyesi'nin felsefesini anlatmaya başlamak için en uygun yol, isminin kaynağını anlatmaktan geçiyor.

İsmimiz "contemporary art" kavramından geliyor. Yani Çağdaş Şanat. Çağımız değişmekte, insan değişmekte ve buna paralel olarak sanatsal yaklaşımlar da değişmekte. Klasik yaklaşım, dünya yıkılmadığı sürece varlığını sürdürecek ve her şeyin temeli olmaya devam edecek kanımca. Fakat sanata yönelik çağdaş yaklaışımlar da gün geçtikçe gelişmekte ve çeşitlenmekte. Çağdaş Şan Atölyesi de bu değişim çağında şarkıcılığa ve şarkıcılık eğitimine çağdaş ve yenilikçi bir perspektif sunabilme, değişen çağın ve değişen insanın ihtiyaçlarına hitap edebilme anlamında bir alternatif sunmak için var.

Şu soruyu sorduk kendimize. Klasik müzikte şan eğitimi yani opera sanatının icrasına yönelik şarkıcılık ile çağdaş tarzlarda şarkıcılık yani pop şarkıcılığı, caz şarkıcılığı, rock ve metal şarkıcılığı gibi şarkıcılıklar hangi yönleriyle benzer, hangi yönleriyle farklıdır? Ortak yanlar olmakla beraber çok ciddi yaklaşımsal farklar barındırıyor bu tarzlar. Bir opera şarkıcısından beklenen ile bir çağdaş şarkıcıdan beklenenler çok farklı. Bu sebeple eğer amacınız bu bahsettiğimiz türler ve bunların alt türlerinde kendinizi geliştirmekse şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bizim son 10 yılımız bu alanda araştırma ve uygulamalar yapmakla geçti. Şan eğitimini sadece tekniğe indirgemeden, sesin ruhsal kimliğimiz ile bağını da anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz. Ve şarkıcılığı sadece profesyonel bir meslek olarak değil, insanın kendini anlaması ve anlatması için günlük bir eylem düzeyinde deneyimlenebiliyor olmasını hedefliyoruz. Bütün eğitim programımızı buna göre inşaa ettik.

Siz eğer profesyonel bir şarkıcıysanız ve mesleğinizde ilerleme kaydetmek istiyorsanız, bu süreçte size teknik ve mental destek sağlayan bir eğitim programımız var. Siz eğer hayatında eline hiç mikrofon almamış ama şarkı söylemek isteyen bir insansanız, şarkıcılığı sizin günlük yaşamınızın bir parçası haline getiren bir eğitim programımız var. Sizi hem teknik anlamda yetiştirecek, hem müziğin ortak lisanına alıştıracak, hem de mental anlamda destekleyecek ve yaşamınıza doğrudan etki edecek değişim ve dönüşümleri sağlayacak bir eğitim programımız var.

İşte biz, Çağdaş Şan kavramının altında böyle bir yaklaışımı inşaa etme uğraşındayız. Sizi de bunu birlikte deneyimliyor olmak için aramızda görmeye sabırsızlanıyoruz. 

 


⁣şan dersi, şan eğitimi, şan kursu, müzik kursu, ses eğitimi, müzik akademisi, ses eğitimi, diksiyon, diksiyon kursu, diksiyon dersi, diksiyon eğitimi, şan eğitimi ücretleri, en iyi şan hocası, şan dersi ücretleri, kadıköy şan dersi, kadıköy şan eğitimi, kadıköy şan kursu, istanbul şan eğitimi, istanbul şan dersi, istanbul şan kursu, kadıköy diksiyon dersi, kadıköy diksiyon kursu, kadıköy diksiyon eğitimi, erdem serhan şide, zeynep didem macit şide, şan eğitimi istanbul, şan eğitimi kadıköy, şan dersi istanbul, şan dersi kadıköy, şan kursu istanbul, şan kursu kadıköy, diksiyon dersi istanbul, diksiyon dersi kadıköy, diksiyon eğitimi istanbul, diksiyon eğitimi kadıköy, diksiyon kursu istanbul, diksiyon kursu kadıköy, güzel konuşma, güzel konuşma eğitimi, vokal koçu, vokal koçluğu, jazz vokal, caz vokal, scream vokal, brutal vokal, rock vokal, popüler şan eğitimi, çağdaş şan eğitimi, müzikal şarkıcılığı, müzik atölyesi, şan atölyesi, ses eğitimi merkezi, müzik merkezi
, solfej, solfej eğitimi, solfej dersi, kulak eğitimi, kulak dersi, armoni eğitimi, armoni dersi

0 Yorumlar

  • Hiçbir yorum bulunamadı.
        Captcha